Pere Lachaise

Paris'teki Pere Lachaise mezarlığını gezmek için yarım günümüzü ayırdığımızda şaşırmıştım ama oraya varınca anladım ki aslında tüm gün ayırsak bile azmış. Birçok tanıdık simanın mezarlarının bulunduğu mezarlık Paris'in önemli turistik alanlarından biri. Türkiye'de yabancı olduğum bu durumu garipsesem de mezarlıktaki isim listesine baktığımda çok da mantıklı geldi. İlk olarak gözüme çarpan tabii ki Jim Morisson 'ın mezarıydı. Ardından Moliere, Marcel Proust, Edith Piaf gibi birçok ünlü ve ziyaretçisi bol mezar. Mezarlığın en ilginç bölümü ise yakın yıllarda mezarlıkta yer kalmayınca açılan yeni bölüm. İlk fotoğrafta gördüğünüz küçük mermer kutuların içinde üzerinde ismi yazılan kişinin külleri var. Yakılma işlemi de aynı alandaki bir binada yapılıyor. Bu arada mezarlığı merak edenleriniz varsa Paris'e gitmeye çok da gerek yok çünkü çok güzel bir siteleri var. Buyrun


Küllerin olduğu bölüm





Aşağıda gördüğünüz mezar taşı Jim Morrison'a ait. Ama şunu söyleyeyim ki o eski fotoğraflarda gördüğünüz gibi artık etrafı geniş ve boş değil. Bir çok büyük mezartaşının arasında ufacık kalmış. Zaten fazla da yaklaşamıyorsun. Herkes birbirini ezerek önünde fotoğraf çektirmeye çalışıyor. O hengamede çekebildiğim en doğru düzgün fotoğraf da buydu işte.


6 yorum:

  1. beraber de gideriz. ne güzel.

    YanıtlaSil
  2. evet!! beraber de gidelim:)

    YanıtlaSil
  3. yılmaz güney ve ahmet kaya'nın da mezarlarını gördün mü? :)

    YanıtlaSil
  4. açıkça söylemek gerekirse malesef göremedim:( çünkü klavuzda yoktu,yada ben göremedim iftira atmiyim fransızlara şimdi:)

    YanıtlaSil
  5. klavuzda veya işte haritada bulup,koordinatlarını belirlemeden bir mezarı bulmak çok zor bu arada.çok büyük bir yer çünkü.

    YanıtlaSil
  6. yılmaz güney'in haritada yeri vardı bizim broşürde yav.. :/ bilemedim şimdi. olsun.. ne yapalım artık...

    YanıtlaSil